2016. február 8. 14:42

Kortárs koreai képzőművészek mutatkoznak be a budapesti Koreai Kulturális Központban február 16-tól.

Kortárs koreai képzőművészek alkotásait felvonultató tárlat látható február 16-tól a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

A március 12-ig látogatható Korea Now című kiállítás 12 alkotó festményein, fotóin, installációin keresztül mutatja be, hogy mit jelent a koreai identitás a koreai kortárs művészetben – közölte az intézmény az MTI-vel.

A koreai nép történelme során számos alkalommal nézett szembe olyan politikai, kulturális és gazdasági folyamatokkal, amelyek választ követeltek a koreai identitás kérdéseire. A koreai identitás fejlődése mindig egyet jelentett a koreai művészet megerősödésével, amely lehetőséget biztosított arra, hogy ez a területét tekintve kis ország folyamatosan a kulturális térképen maradhasson. A mai változó kulturális körülmények ismételten megkövetelik, hogy a koreai művészet újragondolja a koreaiságot és új platformon is megmutassa magát – áll a dokumentumban.

A szervezők közlése szerint „modern civilizációnkban a koreai művészet nem mást követel, mint a »koreai identitás« fejlődését. A koreai személyazonosság fejlődése egyet jelent a koreai művészet identitásának megerősítésével, mely lehetőséget biztosít arra, hogy folyamatosan a kulturális térképen maradhasson. A mai változó kulturális körülmények határozottan megkövetelik, hogy a koreai művészet újragondolja a »koreaiságot«. Ezt az újraértelmezést azonban nem pusztán mint nacionalista patriotizmus vagy megszállott öntömjénezés kell megvalósítania, hanem – mint egyfajta új platformon – folyamatosan meg kell mutatnia magát. A <Korea Now> (Korea most) című kiállítás célja pedig éppen ez: lehetőséget biztosít arra, hogy a művészek festményein, fotográfiáin, installációin keresztül megmutassák, mit jelent a »koreai identitás« a koreai kortárs művészetben”.

A Koreai Kulturális Központ elérhetősége:

Nyitva tartás: Hétfő – Péntek: 09:30 – 18:00

1124 Budapest, Csörsz utca 49-51., Hungary


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó