Az Építészfórum beszámol arról: megosztott Magyar Formatervezési Díjat nyert a Szabó Levente és Polgárdi Ákos tervezésében és a VPI Betonmanufaktúra gyártásában megvalósult REFORM500 című, köztéri installációs projekt a vizuális kommunikáció kategóriájában. 

A portálon olvasható: a Reformáció Emlékév keretében a Kálvin téren egyes térkövek helyett betonból készült elemeket helyeztek el, amelyekre a reformáció nagy nemzetközi alakjaitól és magyar szerzőktől származó idézetek kerültek. A 95 darab egyedi betonlapot a VPI Betonmanufaktúra műhelyében fejlesztett finombetonból készítették, a rájuk kerülő feliratok létrehozását pedig a műhely betongrafikai technológiája tette lehetővé.

Az Építészfórum cikke kifejti: az installáció lényege, hogy a Kálvin téren Luther Márton 500 éve Wittenbergben kihirdetett 95 pontjára emlékezve, 95 úgynevezett „K-követ” idézeteket megjelenítő finombeton kövekre cseréltek. A kövekre került feliratok a legnagyobb reformátoroktól származó egy-egy gondolatot, valamint egy-egy magyar reformáció-vonatkozású idézetet jelenítenek meg. 

(Forrás: Építészfórum)