Hamarosan kezdődnek a parkfejlesztéssel kapcsolatos munkálatok a Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen – írja a Főkert. A Duna-parti területen ugyanis pihenőpark épül, amely a közlemény szerint „modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel létrejött fenntartható zöldfelületet” lesz.

A tervek szerint a parkban egyaránt lehetőség nyílik pihenni, játszani, sportolni, piknikezni: egy olyan parkot képzeltek el, ahol a helyi élővilág és az emberek jól megférnek majd egymás mellett.

A területet ezért eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották. Ezek a zónák más-más funkcióval rendelkeznek majd, így azok jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint. A parkban pihenők nem hallják a sportpályák zaját, a kerékpárosok külön pihenőpontot kapnak, a kutyák és gazdik pedig saját agility pályán hódolhatnak a sportoknak.

Pihenőpark épül a pünkösdfürdői Duna-parton (Fotó: google maps)

Mint írják, a pihenőpark minden részét összefűzi egy kanyargó sétaút, egy interaktív tanösvény. Az a cél, hogy az ide látogató családok értékesen töltsék el szabadidejüket, a lehető legtermészetesebb környezetben – tették hozzá.

A területen 2021. március 8-15. között 76 fa ápolási munkáit végzi el a Főkert, a park átadása várhatóan 2021. október 31-én lesz.

Forrás: Főkert

Nyitókép: A pünkösdfürdői strand parkja (Fotó: termalfurdo.hu)