2017. szeptember 9. 11:14

Felújítják és kibővítik a gödöllői HÉV-et. Az Örs vezér terén összekötik a metróval és épül egy rákoskeresztúri szárnyvonal is.

A welovebudapest.com a BKK honlapján megjelent fejlesztési terv nyomán bemutatta a gödöllői HÉV felújításának és bővítésének a terveit.

A fejlesztéss során a HÉV vonalon a síneket felújítják. Újragondolnák a megállók kiosztását is, ami még a hetvenes évekből maradt meg, mert azok elhelyezkedés már nem felel meg a mai utasigényeknek. 

Az Örs vezér terén összekötik a 2-es metrót és a gödöllői HÉV-et. A tervezett új Örs vezér tere állomás a Kerepesi út közepén, a jelenlegi gyalogosaluljáró alatt lenne a –2. szinten. 

A HÉV-hez egy új szárnyvonal épül, ami beköti Rákoskeresztúrt. A XVII. kerület területének mindössze 25%-a érhető el a belvárosból háromnegyed órán  belül, míg a szárnyvonal kiépítésével ez az arány 45%-a nőne. 

A projekt előkészítésére kiírt 5 milliárd forint keretösszegű nyílt tendert idén januárban a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el – írja a Magyar Építők.

(Forrás: Magyar Építők; We love Budapest; BKK)

vissza a teljes nézetre