Április 15-én, pénteken délután kerül sor a Moszkva tér emlékeit gyűjtő és bemutató kiállítás megnyitójára a Kiscelli Múzeumban.

A Kiscelli Múzeumban 2016 májusában #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel új időszaki kiállítás nyílik, amely az újjáalakuló tér történetén túl a városlakóknak az ehhez a kultikus helyszínhez kötődő emlékeit, élményeit is bemutatja. Ezt megelőzően, 2016. április 16-tól a Budapest Projekt Galériában a Kiscelli Múzeummal együttműködésben POP-UP kiállítást rendeznek, amely a belváros szívében rendhagyó módon ad ízelítőt a májusi átfogó kiállításból.

A POP-UP tárlat további célja a kiscelli kiállításhoz kapcsolódó tárgy- és emlékgyűjtő kampány folytatása, hogy mind a #moszkvater POP-UP, mind a Kiscelli Múzeumban megvalósuló nagy kiállítás folyamatos, interaktív gyűjtőfelületként szolgáljon, ezáltal párbeszédet indítson el a kurátorok és a nézők, a történetmesélők és az olvasóik között.

A POP-UP verzióban – a Török Ferenc kultfilmjében elhangzott szállóigének megfelelően – újra „moszkvaterezhetünk”. Irodalmi idézetek és hangulatos fotók idézik majd fel a tér nagy korszakait, ismert személyiségek osztják meg a hellyel kapcsolatos emlékeiket, és a Real 5D technika révén a galériában virtuálisan bebarangolhatjuk a hamarosan átadásra kerülő új Széll Kálmán teret is. 

*

A kiállítást megnyitja:

Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes; Simonovics Ildikó, a #moszkvater kiállítás egyik kurátora (Kiscelli Múzeum) és Szabó Simonszínművész, a Moszkva tér című film szereplője.

Az esemény helyszíne:

Budapest Projekt Galéria / 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.

Az esemény időpontja:

2016. április 15., péntek / 17.00 óra

*

A POP-UP kiállítás megtekinthető: 2016. április 16-30.

Helyszín: Budapest Projekt Galéria, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.

Nyitva tartás: kedd-szombat 14-20 óráig (vasárnap és hétfőn zárva)

*

Támogatók:

Budapest Főváros Önkormányzata

BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

Kiscelli Múzeum

E8 Labor