A Hegyvidék önkormányzati portálja beszámol arról: a képviselőtestület áttekintette a Normafa rehabilitációs ütemtervét.

Tavaly, az első ütem keretében rendbe tették a normafai hegygerincen haladó fő gyalogos útvonalat. Öt helyen találkozási pontokat alakítottak ki padokkal, asztalokkal, hulladékgyűjtőkkel, kerékpártárolókkal, információs táblákkal és irányjelző oszlopokkal. Az Anna-réti játszóteret is teljesen felújították, ahol különböző korosztályoknak való, a természeti környezetbe illeszkedő, új játszóeszközökett helyeztek ki, továbbá ivókutat és illemhelyet telepítettek.

A Hegyvidék.hu beszámol arról: az idén megvalósuló második ütemben kerül sor a Jánoshegyi út átépítésére a Normafa és a Libegő felső végállomása között. A meglévő út keresztmetszetében öntött gumiburkolatú futóútvonalat, zöldsávot, valamint forgalomkorlátozott, sorompókkal is védett utat alakítanak ki, ahol a közvilágítást is fejlesztik környezetkímélő, mozgásérzékelő led lámpákkal. 

A portál arról ír: idén is kihelyeznek új padokat, asztalokat, hulladékgyűjtőket, információs és tájékoztató táblákat. A Normafa Síház melletti, meglévő illemhely rendbe tétele a közelmúltban befejeződött, illetve hamarosan a Libegő felső végállomása előtti játszótérnél is telepítenek egy mosdót. A Síházhoz közeli területen felnőtt fitneszpályát hoznak létre, változatos erősítő és húzodzkodó eszközökkel.

A képviselők a tavalyi Normafa-népszavazás alapját adó önkormányzati határozatra tekintettel döntöttek a Téli Sportokkal Kapcsolatos Környezeti Hatásokat Vizsgáló Testület megalakításáról, amelynek feladata a tervezett sífutópálya, szánkópálya fejlesztések hatásainak vizsgálata, valamint a használatból eredő kockázatok figyelemmel kísérése a Normafa természeti, környezeti értékeinek védelme érdekében.

(Forrás: Hegyvidék.hu)