2016. december 16. 12:05

A 2007-ben bezárt Szabolcs utcai kórház területén épül a Közbeszerzési és Eljárási Főigazgatóság új központja.

Megkezdődött a Közbeszerzési és Eljárási Főigazgatóság (KEF) új logisztikai és irányító központjának építése, a beruházás 3,89 milliárd forintból valósul meg – közölte a KEF csütörtökön az MTI-vel.

Az európai színvonalú logisztikai központ a 2007-ben bezárt Szabolcs utcai kórház azon ingatlanrészein épül, amelyeket nem érint Liget Budapest Projekt. A közlemény szerint a beruházás a leromlott állagú épületek bontásával és az elhagyatott terület rendezésével jelentősen hozzájárul a városrész arculatának megújításához.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az 1900-as évek elején átadott, majd 1950-ben Hajós Alfréd tervei alapján átépített, 2600 négyzetméteres egykori rendelő karakterének és építészeti értékeinek megőrzésére, a felújított épületrészben fogadótér és irodafunkció kap helyet. A kivitelezés során új utak, járdák és parkolók épülnek, megújítják a külső közműveket és kertterületeket, korszerű hűtési-fűtési rendszerrel felszerelt, napkollektoros raktár- és irodaépületet hoznak létre.

A KEF főigazgatója a beruházástól költségtakarékos működést, a koncentrált szolgáltatások feltételeinek megteremtésétől pedig a hatékonyság javulását várja, hiszen jelenleg több, bérelt telephelyről, szétaprózottan biztosítják az intézmények kiszolgálását – olvasható a közleményben. A kivitelezést a legkedvezőbb árajánlatot tevő Épkar Zrt., a Fész Zrt., a West Hungária Bau Kft és Magyar Építő Zrt. által alkotott konzorcium végzi. Az épületet várhatóan 2018 második negyedévében adják át.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó