Ilyen a Várhegy-alagút bejárata a Clark Ádám téren 2017. március 16-án.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elkészítette a Lánchíd és a Várhegy-alagút felújítására vonatkozó terveit, a Fővárosi Közgyűlés pedig 2017. február 22-én felvette a beruházást a 2017-es fővárosi költségvetésbe – írja a Portfolio.hu.

A portál beszámol arról: a kivitelezés megindíthatóságához a megvalósításról és a fedezetbiztosításról külön is döntést kell hozni, az építkezés megkezdésétől azonban várhatóan két és fél év alatt valósulhat meg a rekonstrukció.

A felújítás befejeződése után a hídon a közúti forgalom továbbra is megmarad, a kerékpárosok pedig az autókkal közös sávban, felfestett piktogramok szerint haladhatnak át a hídon. Az alagútban a kerékpárosok a hegymeneti irányban önálló sávot kapnak, míg a híd felé vezető oldalon ott is a szélesített közúti sáv szélére festett kerékpárnyomon haladhatnak majd.

A Lánchíd pesti hídfőjénél új gyalogos átkelőhely létesül az északi és a déli járda között közlekedők érdekében, a Clark Ádám téren pedig szintén pótlásra kerül a híd felőli gyalogos átkelőhely, amivel a tér mind a négy térnegyede átjárhatóvá válik – írja a Portfolio.hu.

(Forrás: Portfolio; fotó: MTI)