A Tervlap arról ír: új sportközpont épül a belvárosban, a parlament közelében. A napokban tájékoztatott az önkormányzat a Skardelli György tervei alapján megvalósuló kiemelt állami beruházásról.

A hivatalos közlemény emlékeztet: az V. kerületi Molnár utca 9. sz. alatt korábban működött tanuszodát 2000-ben bezárták és 15 évvel később lebontásra is került. „Belváros-Lipótváros Önkormányzatának egyik legfőbb célkitűzése, hogy a közterületi fejlesztéseken kívül, egyéb nagyszabású beruházások is megvalósuljanak. Ezért az Önkormányzat ezt a lassan több évtizedes hiányt kívánja pótolni a Vadász utca 30. alatt található ingatlan újraépítésével - egy egészségmegőrző-sportközpont létrehozásával - a budapestiek és természetesen a belvárosiak elvárásainak megfelelően” – szól a közlemény.

Az önkormányzat szándékai szerint a Belvárosi Sportközpont megépítésével minden igénynek megfelelő, így uszodai, wellness és rekreációs tevékenységet biztosító, a száraz és a vizes sport kedvelőinek egyaránt megfelelő, sőt mindemellett sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek is helyet biztosító intézmény épül majd.

(Forrás: Tervlap)