Az Épülettár beszámol arról: a Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Nemzeti Korcsolyázó Központ létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázatot.

Az uniós nemzetközi pályázatra nyolcan adtak be pályaművet, közülük kettő részesült díjazásban, három pedig megvételben. A bíráló bizottság a második díjat Láris Barnabásnak és Lobenvein Zoltánnak ítélte oda, amellyel bruttó 12 millió forint díjazás jár.

A Nemzeti Korcsolyázó Központ az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén, a Millenáris és a Kisstadion elbontásával épül fel. A győztes pályázóval 2018 januárjában köthet szerződést a beruházást végző Nemzeti Sportközpontok, a létesítményt várhatóan 2022-re vehetik birtokukba a korcsolyázók.

A portál arról is ír: a korcsolyázóközpont egy fedett hosszúpályás, 400 méteres gyorskorcsolya pályából, négy, egyenként 30x60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas jégpályából, valamint a kiegészítő létesítményekből -öltözők, edző- és kondicionálótermek. Az épületben helyezik el azt az akadémiai központot is, amely a magyar gyors- és műkorcsolya fejlesztését szolgálja majd. A beruházást a tervek szerint a magyar kormány valósítja meg, a konkrét beruházó a Nemzeti Sportközpontok lesz konzorciumban a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel.

(Forrás: Épülettár)