Szerkezeti átalakítást, átépítést követően kollégiummal bővül az Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok nevével fémjelzett Madárfészek Akadémia székhelye, az Újpesti Halassy Olivér Sportközpont.

2014 januárjában nyitotta meg kapuit Újpesten, a Halassy Olivér Sportközpontban a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, melynek elsődleges célja a honi ökölvívó-utánpótlás nevelése.

A szakmai munkát a népszerű ökölvívó irányítja az újpesti önkormányzat által biztosított létesítményben. A Madárfészek Akadémia megalapítása és működtetése nem csak egy személy nevéhez fűződik, mindezekről a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége döntött. A Magyar Állam és a MÖSZ az ökölvívó sportág jövőjének szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja az Akadémia működését, amely a Szövetség utánpótlás-képzési rendszerének rendkívül fontos építőeleme, az állami segítséggel működtetett elit képzés a későbbiekben a felnőtt válogatottak alapját adja majd – közölték az illetékesek.

A megalakulást követően első két ütem már megvalósult, a sportolók számára megépült az edzőterem, a rehabilitációs központ, a gyúró- valamint a kardió-szoba. A tervek szerint az akadémia tovább bővül, ugyanis rövidesen elkészül a harmincfős sportkollégium is. Az épület minden részét érintő átalakításra, felújításra, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat elnyerésével sikerült megvalósítani.

(Forrás: közlemény)