2018. június 26. 11:17

A Belváros déli részén, a Károlyi-kert közelében megújul több utca, a járdák pedig egységes mészkőborítást kapnak.

Írta: Filepkó Dominik

 

Folytatódik „A Jövő Városa” című városfejlesztési program a Belvárosban.

Ennek keretében újul meg a Reáltanoda utca, a Szép utca, a Magyar utca, valamint a Ferenczy István utca egy szakasza, amelyet az előző felújítások során kihagytak. Több mint 7000 négyzetméternyi felület érint a felújítás – olvasható az V. kerületi önkormányzat honlapján.

A tervek szerint a Károlyi-kertet övező járdák egységes mészkőborítást kapnak és növelik a gyalogosfelületek méretét. Ugyanakkor meg akarják tartani a jelenlegi parkolóhelyek számát.

Az utcák többségében megmarad az út és a járda szintkülönbsége. Ezekben az utcákban a járdát gránitzúzalékos térkőlapokkal fogják lefedni. Kivételt jelent a Magyar utca Károlyi-kert mögötti szakasza, ahol a tervek szerint a járda és az úttest egy szintbe fog kerülni. Itt a járdákat gránitburkolattal fogják lefedni. A kerületi önkormányzat ígérete szerint 2 új fát is el fognak ültetni. Emellett lecserélik, illetve felújítják az utcákban található csatornafedőket, kukákat. 

A munkálatok a tervek szerint idén novemberre fognak befejeződni. Addig is ahogy elkészülnek egy utcával, vissza is adják azt a forgalomnak. 

(forrás: belvaros-lipotvaros.hu


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó