2018. augusztus 15. 14:32

Létrejön a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, mélygarázs kerül az Agrárminisztérium alá, restaurálják az Igazságügyi Palotát és készül a házelnöki rezidencia is.

A Magyar Építők a hétfői Magyar Közlöny nyomán beszámol arról: a Kossuth Lajos térbe befutó Alkotmány utcában létrehozzák a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét. Itt többek közt a történelmi Magyarország 1913-ban összeírt helységneveit is feltüntetik.

Az Alkotmány utca Kossuth tér és Honvéd utca közötti szakasza felszíni rendezést kap.

ASteindl Imre Program harmadik ütemében felújítják az Agrárminisztérium épületét, ami alá mélygarázst is építenek, ez a szomszédos épületet is kiszolgálná.

A Kossuth tér déli csücskénél fekvő Vértanúk tere kapcsán „gyalogosprioritású átalakítás” a cél, különös tekintettel arra, hogy a tér február óta a Kiemelt Nemzeti Emlékhely részévé vált. A BKK délre tartó autóbuszjáratait kivéve a tér autómentes övezetté válik. Ennek megvalósítása érdekében a Szabadság téren található mélygarázs kijáratát áthelyezik.

Az Igazságügyi Palotát is rekonstruálják, ami miatt kiköltöztetik a Néprajzi Múzeumot (ami a Városliget mellett kap új épületet), és a Politikatörténeti Intézetet is kiköltöztetik az épületből.

A Kossuth tér sarkán a volt MTESZ-székházat már lebontották és épül az Országgyűlés új irodaháza Hültl Dezső eredeti tervei alapján, így a tér déli oldalán található három épületnek közös lesz a homlokzata. Az új épületet egy alagúttal kötik össze a parlamenttel.

Szintén zajlanak már a munkák a Kossuth tér északi végénél, ahol Balassi Bálint utca 1-5. szám alatti épületet építik át. Az 1899-ben kialakított épületben kap helyet az Országgyűlési Őrség teljes állománya, az épület legfelső szintjén pedig a mindenkori házelnök rezidenciája lesz. 


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó