A Magyar Építők arról ír: a korábbi döntés után, miszerint az egykori Pénzügyminisztérium helyére, a Várnegyedbe költözik a választások óta újra ezt a nevet viselő korábbi Nemzetgazdasági Minisztérium, már tervezik annak teljes felújítását.

A Szentháromság tér 6. szám alatt található épületet az 1903-as évek tervei alapján állítják helyre. A bruttó 30 ezer négyzetméter alapterületű, műemlék védelmi épület az egykori, 1908-as Fellner-album alapján kerül helyreállításra. Annak idején a közönség tájékoztatására Fellner illusztris kiadványt szerkesztett, amiben taglalja az építés és tervezés körülményeit, valamint a neogótikus stílus jogosultságát. A rekonstrukciós munkálatok a kiadvány segítségével korhűen tudják majd visszaadni az épület egykori részleteit.

A felújítás során megújul a homlokzat és a tető, az épületbelső pedig korszerű munkakörülményeket fog biztosítani. Visszaépítik a háború során lerombolt emeletet és rizalitot, illetve új pincegarázst és épületszárnyat is kap a létesítmény.

A Fellner Sándor által tervezett és 1904-ben megépült gótikus Pénzügyminisztérium a Mátyás-templom környezetében új központot alakított ki a városban. Az épület megalkotásában a kor kiváló műhelyei is közreműködtek: a Zsolnay kerámia gyár, Melocco Péter betonáru gyára, valamint Majorossy Géza építőmester is.