Írta: Pestbuda.hu

2019. június 12. 16:00

A Lehel téren az Árpád-házi Szent Margit templom előtti terület új neve Szent Margit tér lett. A négyszögletű kis park zöldfelülete megújul, rendezvényterületnek is alkalmas lesz.

A XIII. kerületi Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit templom előtti terület új neve Szent Margit tér lett. A közterület új elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés döntött május 29-én. A névváltoztatás nem vonatkozik az egész Lehel térre, csak egy részére.

Parkot alakítanak ki a Lehel téri templom előtti területen (Fotó: pestbuda.hu)

A Fővárosi Kertészet Nonprofit Zrt. honlapján tavasszal írtak arról, hogy megújul a Lehel téri templom előtti zöldfelület. A Váci út és Lehel út által határolt négyszögletű részen olyan területet alakítanak ki, amely rendezvényhelyszínnek is alkalmas lesz.

A vízarchitektúrát, a padokat már elhelyezték, a füvesítés folyamatban van (Fotó: pestbuda.hu)

A tervek szerint a gyepfelületekre nemcsak fűféléket, de szárazságtűrő alacsony évelőnövények keverékét ültetik, mely ellenállóbbá teszi őket a szárazság ellen és a szokványos zöld gyep helyett évelő virágokkal vegyes rétként funkcionálnak. Az autóparkolókat a tér két oldalára helyezik. A járdákat is meghosszabbítják, így könnyebb lesz megközelíteni az aluljárókat. Ezek kialakítása folyamatban van.

Ha arra sétálunk, láthatjuk, hogy elkészültek az új padok, a csobogó és az új füvet is locsolják. Növényeket is ültettek, de a terület még körbe van kerítve. Az átadás nyár folyamán lesz.

Nyitókép: A Lehel téri templom előtti terület új neve Szent Margit tér. A négyszögletű kis park nyáron megújul (Fotó: pestbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó