Budapesti, vidéki és határon túli színházak, külföldi és hazai művészek köszöntik a 120 éves Vígszínházat május 1-jén: vasárnap egész nap programokkal várja a társulat a közönséget, majd az ünnepi eseménysorozat különleges esttel zárul.

Százhúsz évvel ezelőtt néhány lelkes budapesti művészetszerető magánember kezdeményezésére a város polgárai összegyűjtötték a pénzt, amelyből egy elhagyatott, mocsaras vidéken épült fel a Vígszínház, amely ma Budapest egyik legszebb épülete és Magyarország legnagyobb prózai kőszínháza - olvasható a Vígszínház hétfői közleményében. 

Az ünnepi programok vasárnap délután kezdődnek, amikor képzőművészek és vígszínházi művészek festik körbe a színházat. Az eseményen részt vesz Bata Éva, Benedek Mari, ef Zámbó István, Horgas Péter, Kentaur (Erkel László), Mazzag István, Nemes Anna, Szilágyi Csenge, Szüts Miklós, Tahi Tóth László, Tóth József, Töttös Kata és Wahorn András is.

Ezt követően koncertre várják a közönséget a Ditrói Mór utcába, ahol a Vígszínház társulatának művészei Presser-dalokat adnak elő. Felcsendülnek a jól ismert slágerek, köztük a Kék asszony, a Miénk itt a tér, a Neked írom a dalt, a Nem adom fel, a Rozsdás szög, valamint A padlás, a Túl a Maszat-hegyen és a Jó estét nyár, jó estét szerelem című előadás dalai.

A 120 éves Vígszínházat köszöntő programok sora este különleges műsorral zárul, színészek, rendezők, írók, képzőművészek, zenészek, színházi szakemberek részvételével. A társulat művészei mellett színpadra lép többek között Almási Éva, Antal Csaba, Ascher Tamás, Bálint András, Benedek Miklós, Bereményi Géza, Bodó Viktor, Derzsi János, Dés László, Diana Morova, Sztevanovity Dusán, Galambos Erzsi, Gálffi László, Horváth Csaba, Jordán Tamás, Kentaur, Kerekes Éva, Kornis Mihály, Kováts Adél, Láng József, Lázár Egon, Mácsai Pál, Mészáros Márta, Nádas Péter, Nemcsák Károly, Pogány Judit, Rudolf Péter, Sándor Pál, Spiró György, Szász János, Szikora János, Tompa Gábor, Tordy Géza, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Zorán, Zsótér Sándor, valamint a TÁP Színház művészei és a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

(MTI)