Lesz Ankara utca Budapest II. kerületében, és Szenes Ivánról neveznek el teret a VIII. kerületben – így döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A II. kerületben a Margit teret körülölelő, eddig névtelen szerpentin, amely a Margit és a Mecset utcától a Römer Flóris utcai torkolatig tart, mostantól Ankara utca nevet fogja viselni. Az utca Gül Baba türbéje, valamint több olyan közterület környékén található, amely török idők emlékét őrzi.

A VIII. kerületi önkormányzat kezdeményezésére közterület viseli majd Szenes Iván író, dalszövegíró, zeneszerző, érdemes művész, számtalan sláger szerzőjének emlékét. A józsefvárosi Rezső tér egy részét nevezik át, itt található Szenes Iván egykori lakóhelye. A tér keleti részét Magyarok Nagyasszonya térré nevezik át.

A XIII. kerületben a háromszoros olimpiai bajnok magyar ökölvívó, Papp László nevét viseli majd egy újonnan kialakítandó névtelen közterület, a III. kerületben egy eddig névtelen közterületet Dugovics Titusz térnek neveznek el. A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatala vezetőjének kezdeményezése nyomán a VII. kerületben egy névtelen közparkot Reformáció parknak neveznek el. A XV. kerületben Bolla Árpád esperes, lelkészről, valamint Turay Ida színésznőről, érdemes művészről neveznek el egy-egy jelenleg névtelen közterületet.

(Forrás: Budapest.hu)