2017. március 2. 09:58

Ötletpályázatot hirdetett a Lechner Tudásközpont a Dísz tér és a Szent György tér környékének megújítására. A pályaműveket összesen 38 millió forinttal díjazzák – írja a MagyarÉpítők.

A budai várnegyed a magyar történelem tanúja és a világörökség része. Az épületegyüttest azonban még ma is súlyos világháborús károk csúfítják el. A Hadügyminisztérium visszabontott Dísz téri torzója a leglátványosabb eleme ennek az állapotnak.

Most megváltozhatnak a viszonyok: ötletpályázatot hirdetett a Lechner Tudásközpont a Dísz tér és a Szent György tér környékének megújítására. A pályaműveket összesen 38 millió forinttal díjazzák – írja a MagyarÉpítők.

A lap arról ír: a 38 millió forintos összdíjazású, titkos pályázat célja a terület urbanisztikai-építészeti újrafogalmazása. A koncepciók, illetve a pályaművek kialakításában – melyek postára adásának határideje május 29. – teljes alkotói szabadságot biztosítanak. A kiíró olyan javaslatokat vár, melyek alkalmazkodnak a világörökség részét képező épületegyüttes adottságaihoz.

(Forrás: MagyarÉpítők)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó