A Városliget legforgalmasabb részét évtizedekig csúfították a silány árukínálattal rendelkező lepusztult bódék. A Liget Projektnek köszönhetően alapjaiban újult meg ez a terület: elbontották az elavult bódésort, most pedig új, a Liget hagyományaihoz illeszkedő pavilonok kaptak itt helyet, melyeket a húsvéti hétvégén már birtokba vehet a közönség.

Ilyen volt (fent) és ilyen lett (lent)

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket árusító bolt kapott helyet. Az új létesítményeket Feszl Frigyesnek, a pesti Vigadó tervezőjének 1860-as keltezésű, orientalista stílusú városligeti pavilonterve alapján építették meg, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki. A pavilonok a parkhoz illeszkedő formában nyújtanak színvonalas gasztronómiai-kereskedelmi kínálatot a Liget látogatói számára. Az épületek között tágas teraszt alakítottak ki, mely igazi közösségi térként várja a vendégeket.

A régi, elavult bódék elbontása és a helyükre korhű építészeti megoldású, s magas színvonalú árukínálattal rendelkező pavilonok építése a Városliget átfogó megújításának egyik szimbolikus lépése. Az elhanyagolt, méltatlan állapotba került parkot a Liget Projekt a hagyományok szem előtt tartásával, de a mai igények alapján, a legmagasabb színvonalon újítja meg, kiemelt figyelemmel a Liget zöldfelületeire, pihenési és kikapcsolódási funkcióira és park történeti intézményhálózatára.

A Liget pavilonjainak történetéről további érdekességeket olvashat a Liget Budapest Projekt blogoldalán.

(Forrás: közlemény.)