A Tervlap arról ír: a Magyar Táncművészeti Főiskola egyetemmé avatása után egy évvel adták át a felsőoktatási intézmény új komplexumát.

Az új, zuglói centrumot egy régi, leromlott állapotú épületegyüttes részbeni átépítésével alakították ki a Studio IN-EX tervei alapján. A beruházás 1,2 milliárd forintba került. Az átépítés során az elavult egyszintes létesítményt elbontották és a helyén nagy belmagasságú, balett-termeknek otthont adó új épületet hoztak létre. Az épület átadásával véglegesen megszűnik az intézmény földrajzi széttagoltsága, és a Columbus utca–Dorozsmai utca–Amerikai út–Kacsóh Pongrác út által határolt területre koncentrálódik tevékenységének teljes spektruma – közölte a Tervlap. 

Az épületkomplexum az utóbbi évtizedek legjelentősebb táncművészeti beruházása, amely az intézményalapítókról (Lőrinc György és Merényi Zsuzsa) a Lőrinc–Merényi nevet kapta.

Szakály György rektor ünnepi beszédében kifejezte örömét, hogy az egyetem művészei, oktatói és hallgatói egy világszínvonalú intézményben folytathatják a képzést.