Megnyílt Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája a Millenáris Park több mint ötmilliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztésének első ütemében: az 1,7 milliárd forintból felépült Millenáris Startup Campust hétfőn Budapesten adták át.

A megnyitón Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a campus létrehozásával a humán tőkének adnak ösztönzést, és a vállalkozások feltételeinek javulását segítik elő. A kormány szerint a startup vállalkozásokat támogató jogszabályi környezetet is fejleszteni kell – közölte. Az intézmény töltöttsége már 70 százalékos – ismertette.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány célja az életminőség folyamatos javítása, amit az országban előállított hozzáadott érték növelésén keresztül lehet megvalósítani. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: a hely bölcsője lehet azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a magyar gazdaság fejlődéséhez járulhatnak hozzá. Olyan új kreatív városnegyed születhet, amely sokak számára teszi lehetővé, hogy újat, hasznosat alkossanak – mondta, hozzátéve: a központ elhelyezi Budapestet a startupvilág térképén.

Láng Zsolt, II. kerületi polgármester arról beszélt, hogy az egykori Ganz gyár helyén megvalósult épület több mint 150 évvel a Ganz művek megalapítását követően a régió legnagyobb közösségi irodájának ad helyet. A legújabb kormányzati beruházás Magyarország állandó fejlődéséhez járul hozzá – mondta. Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: újabb mérföldkőhöz érkezett a Millenáris megújulása, a startup campus első ütemének átadásával. A központ hatékonyan kapcsolja össze az innováció ökoszisztéma állami és piaci szereplőit.

A két hónapos próbaüzem sikeres volt, a campus szolgáltatásai iránt nagy a kereslet – összegezte. A régió legnagyobb közösségi irodájában 180 munkaállomás, 24 iroda és tárgyaló, 2 szemináriumterem, 1 előadóterem található az egykori Ganz gyár területén.

(MTI)