Naponta több ezren megfordulnak a Margit körút, a Mechwart liget és Keleti Károly utca alsó szakaszán. Akár gyalogosan, akár a közösségi közlekedés járműveivel, kerékpárral vagy autóval halad el arra valaki, a körútról megnyíló tér mindig szem előtt lesz.

Ezért volt fontos a II. Kerületi Önkormányzatnak, hogy a már korábban tervezett – és számos lakossági kérvénnyel támogatott – zöldfelület-fejlesztés keretében elbontassa a korábban a területet csúfító bódékat – írja a masodikkerulet.hu.

Az egyik pavilon bontása január végén az Mechwart liget – Margit körút sarkán (Fotó: masodikkerulet.hu)

Az építmények nem illettek a városképbe. Az elhúzódó jogi procedúra idén januárban ért véget azzal, hogy a polgármesteri hivatal elszállíttatta az időközben baleset- és életveszélyessé vált építményeket.

A megüresedett helyre ideiglenesen dézsás növényeket helyeztek ki. Egyrészt, hogy megakadályozza a bódék tulajdonosát, hogy jogtalanul ismét építményt helyezzen el a területen, másrészt a tervezett parkocska kialakításáig se maradjon kopár a terület.

A megüresedett helyre ideiglenesen dézsás növényeket helyeztek ki (Fotó: masodikkerulet.hu)

A tervek szerint szeptember végére, október elejére készülhet el a zöld sziget. A kormányhivatal épülete melletti területen padok és virágágyások kapnak helyet. Ezekbe kisebb fákat és bokrokat, valamint dísznövényeket (törperózsa, levendula, törpe őszirózsa) telepítenek.

 A kis térre dísznövényeket, virágágyásokat telepítenek (Fotó: masodikkerulet.hu)

A sokak által használt tér rekonstrukciójának része a szemközti, buszmegállónál lévő terület megújítása is. A kivitelezéskor rövid időre áthelyezik a hegy felé induló 11-es és 111-es buszok megállóját.

A munkálatok kezdését a Margit körúti villamosvágányok elkészültéhez igazították (várhatóan szeptember 3.). A parkosítás során a járdafelület egyik fele mindvégig járható marad.

Forrás: masodikkerulet.hu

Nyitókép: Kis zöld park épül a régi bódék helyén a Mechwart ligetnél​ (Fotó: masodikkerulet.hu)