Budafok-Tétény önkormányzata régóta tervezte egy képzőművészeti galéria és helytörténeti gyűjtemény létrehozását, amely a főváros támogatásának köszönhetően most a megvalósítás fázisához érkezett – írja a budafokteteny.hu. A Budafokbelváros megújul elnevezésű program részeként a Kossuth Lajos utca 24. alatti régi városházát építik át.

Egy képzőművészeti galériát és helytörténeti gyűjteményt hoznak létre Budafokon, látványterv (Forrás: budafokteteny.hu)

Az egykori községháza épületében kávézó is nyílik, amely kisebb rendezvényekre, filmvetítésekre is alkalmas lesz (Forrás: budafokteteny.hu)

A galérián és helytörténeti gyűjteményen túl az utcáról is megközelíthető művész kávézót alakítanak ki. Az épület csendes belső udvarában lesz a kávézó terasza, ahol kisebb rendezvényeket, filmvetítéseket lehet majd tartani. A beruházás során akadálymentessé teszik és felújítják a teljes épülettömböt és átépítik az új bejárathoz kapcsolódó közterületet.

Az épület átalakításával közösségi teret is létrehonak (Fotó: budafokteteny.hu)

Az épület átalakításával és felújításával fedett közösségi tér jön létre Budafok központjában, amely építészeti karakterével a kerület figyelemre méltó épületévé válhat. A Budafoki művészeti és helytörténeti galéria kialakítása elnevezésű projekt a főváros támogatásával valósul meg. A támogatás összege 200 millió forint. A megvalósítást 2020 első fél évében tervezik. 

Forrás: budafokteteny.hu

Nyitókép: Az új galéria látványterve (Forrás: budafokteteny.hu)