Új fotókiállítás tekinthető meg az Összetartozás Emlékhelye körül augusztus 19-ig. A tárlat a száz éve megcsonkított országra emlékezik, szimbolizálja a történelmi Magyarország nemzeti összetartozását és kulturális sokszínűségét – írja az MTI.

Fotókiállítás látható az Összetartozás Emlékhelye körül (Fotó: pestbuda.hu)

A kiállítás augusztus 19-ig​ tekinthető meg az Alkotmány utca-Kossuth tér torkollatánál (Fotó: pestbuda.hu)

A több mint 160 fotó megidézi a múltat, a régi Magyarország örökségét (Fotó: pestbuda.hu)

Az Országház előtt, az Alkotmány utca Kossuth térbe torkolló részén megépített emlékhely körül kialakított kiállításon látható több mint 160 fotó megidézi a múltat, bemutatja a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát.

Balra a Szent Mihály-templom Kolozsváron, 1934-ben, jobbra az Evangélikus templom Keresztényszigeten, 1909-ben a kiállítás tablóján (Fotó: pestbuda.hu)

 Balra Zólyom vára 1910-ben, jobbra a Fraknói vár, 1900-ben a kiállítás tablóján (Fotó: pestbuda.hu)

Bemutatja a régi Magyarország városait, falvait, várait, épületeit, templomait, fürdőhelyeit és tájait. A képeken láthatjuk a városok, falvak lakóinak sokszínű kultúráját, viseletét, hétköznapi munkáját, alkotó tevékenységét.

  A képeken láthatjuk a városok, falvak lakóinak viseletét, szokásait, hétköznapi munkáját (Fotó: pestbuda.hu)

„A képek segítségével az érdeklődők felidézhetik a magyar történelemhez ezer szállal kötődő emlékeket keletről nyugatra: Vajdahunyad várától a fraknói várig, Kovászna fürdőitől Tarcsafürdőig; északról délre: Pozsonytól Brassóig, Trencsén várától Fiuméig, Sósfüred görögkatolikus templomától a temesvári zsinagógáig” – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Nyitókép: Fotókiállítás nyílt az Összetartozás Emlékhelyénél (Fotó: pestbuda.hu)