Ezekben a napokban bontják a Testnevelési Egyetem régi „Új épületét” – írja a Testnevelési Egyetem honlapja, a tf.hu. A XII. kerületi Alkotás utca 44. szám alatti tanulmányi épület és a mellette lévő, 2015 októberében leégett atlétikai csarnok épületmaradványa hamarosan teljesen eltűnik a területről.

Drónfotó a Testnevelési Egyetem régi ​épületének bontásáról (Fotó: Vidor Gergely/tf.hu)

Az utcáról is láthatóak a bontási munkálatok (Fotó: pestbuda.hu)

A Testnevelési Egyetem területének Alkotás utcai oldalán 1987-ben elkészült ötszintes épület a kivitelezése idején még korszerűnek számított. Ma már azonban nem felel meg az igényeknek, így a campuszfejlesztés részeként a bontása mellett döntöttek.

Az Alkotás utcai fronton​ fekvő épületkomplexum 1987-ben épült (Fotó: tf.hu)

Az Alkotás utca – Győri út – Kiss János altábornagy utcák ölelésében elindult campusfejlesztés több ütemben, nagy területen valósul meg.  Többek között a sportolók felkészítésére szolgáló fedett atlétikai csarnokot, tornacsarnokot, labdajáték-csarnoképület, továbbá egy kismedencével ellátott 50 méteres tanuszodát létesítenek. A Csörsz utcai területen lesz majd egy 400 méteres, nyolcsávos, szabadtéri atlétikapálya, az élőfüves, NB I-es méretű futballpálya és két kültéri teniszpálya. Felépül itt az 53 szobás Sporthotel is.

A tömb fejlesztésével az egyetem oktatói és hallgatói egyetemi ranghoz méltó épített környezetben, modern előírásoknak megfelelő körülmények között végezhetik majd munkájukat.

Videó az épület bontásáról: https://youtu.be/XyUeX_ev4u4

Nyitókép: Bontják a TF régi „Új épületét” (Fotó: Vidor Gergely/tf.hu)