Az Épülettár arról ír: több mint háromszáz millió forintot fordít idén Budapest zöldfelületi fejlesztésekre - döntött a Fővárosi Közgyűlés. A Népliget területén lévő Vajda Péter utca mentén a sportpályák közelében lévő, jelenleg elhagyatott zöldfelületet felújítására 50 millió forintot szánnak. Pihenő és rekreációs kert, játszótérszigetek, valamint fitneszpark kialakítását is tervezik.

A Gellérthegyen lévő úgynevezett csúszdás játszóteret 200 millió forintból újíthatják meg. Burkolatok cseréje, ütéscsillapító burkolat építése, új csúszdák kihelyezése, a játékterület kibővítése, támfalak és lépcsők javítása, padok és egyéb utcabútorok teljes korszerűsítése, a zöldfelületek átalakítása várható.

A XI. kerületi Feneketlen tó melletti játszótér fejlesztésére 15 millió forintot fordítnak. A játszótér közkedveltsége kiemelkedő, számos lakossági megkeresés érkezik, mivel a játszótér középső részét nyáron tűzi a nap, árnyékolásra van szükség. A meglévő homokozó-felület árnyékolására fémszerkezetű napvitorla elhelyezését tervezik.

A VIII. kerületi Krúdy Gyula utca és a József körút sarkán lévő park felújítására 24 millió forintot szánnak. Elbontják a használaton kívüli, üzemképtelen vízarchitektúrát, a burkolatokat felújítják, valamint találkozó és pihenő teret alakítanak ki egyedi elemes utcabútorok kihelyezésével.

Ugyancsak ekkora összegből újítják meg XIII. kerületi József Attila Színház előtti területet: utcabútorokat helyeznek majd ki és fákat is ültetnek.

A fejlesztésekről 23 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett döntött a Fővárosi Közgyűlés június elején.

(Forrás: epulettar.hu)