Jó ütemben halad a Tízezer új fát Budapestre! elnevezésű program, az októberi indulás óta több mint 1500 fát ültettek el, és kedvező időjárás esetén december elejéig további kétszáz csemetét helyeznek ki – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy Tarlós István főpolgármester egy hónappal ezelőtt jelentette be a hároméves program elindulását, amelynek célja, hogy 2019-ig nyolcezer üres helyre ültessenek fát Budapesten. 

A részletekről szólva azt írták, a program jelenlegi szakaszában a főváros húsz kerületének több mint hatvan utcájában 18 féle várostűrő fafajtát ültetnek el. Ezzel teljessé vált például a Városligeti fasor fehér virágú vadgesztenyesora, 12 új facsemete került az V. kerületi Alkotmány utcába, továbbá megújultak a Ferihegyi gyorsforgalmi út, a X. kerületi Gyömrői út és a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjának zöldfelületei is. 

A FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai mintegy ötven nagyméretű gömbakácot ültettek az Üllői úton, hét ezüsthársat a XIV. kerületi Fogarasi úton és két magas kőrist a Duna-korzón. Ezeken felül 75 magas kőris került a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfa a Hungária körút X. kerületi szakaszára és 77 gömbakác a IV. kerületi Fóti útra. A Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára 50 gömbkőrist ültettek. 

A program következő állomásaként jövő tavasszal városszerte tovább folytatódnak a faültetések – tudatták.

(MTI)