Kérdőívezés, öt tervezési alkalom és egy tervbemutató megbeszélés eredményeként elkészült a Kiscelli park koncepcióterve. Az ezzel kapcsolatos kérdőívet augusztus 31-ig lehet kitölteni – írja az obuda.hu.

Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. augusztus 8-án tartotta a tervprezentációt, az ott felmerült kérdések alapján véglegesítették a kérdőívet. Elérhetővé tették a közösségi tervezési folyamatát, az elkészült koncepcióterv és a műszaki leírás is.

A Kiscelli park közösségi tervezésének első alkalma (Forrás: obvf.hu)

Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. a közös gondolkodást a park egészének vizsgálatával kezdte, és az első tervezési alkalmakon a teljes, 12 hektáros területre adott javaslatokat. Ezek fontosak, ősszel a Városfejlesztő munkatársai szeretnék majd ezeket is továbbgondolni.

A TÉR_KÖZ projekt viszont ennél szűkebb részre összpontosít: ezekre dolgozták ki közösen a részletes javaslataikat, ami alapján a tájépítész elkészítette a bemutatásra kerülő koncepciótervet. Az ehhez fűzött lakossági, hatósági, megrendelői észrevételek alapján készíti el a tervező az engedélyezési tervet, ami emiatt tartalmazhat módosításokat is.

A becsült költségek ekkor már sokkal jobban látszanak, tehát nagyjából kiderül, mire elegendő az a bizonyos 144 millió forint, amiből a projekt jelenleg gazdálkodik. Ebben a szakaszban szükség lehet a vágyak priorizálására, vagyis például két funkció között választani kell ahhoz, hogy a választott elemek beleférjenek a költségvetésbe.

A Kiscellli park (Forrás: obvf.hu)

Ezen döntések birtokában tud elkészülni a tenderterv, ami alapján kiírják a kivitelezői közbeszerzést. Ha minden rendben megy, a kivitelezés jövőre, tehát 2020-ban valósulhat meg, addig pedig az egyes tervfázisokhoz kapcsolódóan számítanak majd a tervező közösség véleményére is. Tehát a tervbe több minden kerül be, mint amennyit a pályázati pénzből meg lehet valósítani, bízva abban, hogy később ezekre is sikerül forrást szerezni.

A tervlapok és a műszaki leírás ide kattintva böngészhető részletesebben is. A koncepcióterv és a közösségi tervezés folyamatának megismerését követően a kérdőív kitöltésével lehetőség nyílik az érdeklődők véleményének a megismerésére is. Kitöltési határidő: augusztus 31.

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: A Kiscelli kastély és parkerdő (Forrás: obvf.hu)