2020. február 13. 17:00

A Hamzsabégi útról szóló cikkünkben közöltek pontosítását, korrigálását kérte a beruházó NIF Zrt. Tájékoztatásuk szerint nem lesz szélesebb a töltés. Csak az építkezés idejére lesz keskenyebb a park.

Írta: Domonkos Csaba

A pestbuda.hu-n a napokban megjelent „Hatalmas vitát és indulatokat kelt a Hamzsabégi úti vasúti töltés szélesítése” című cikkünk nyomán megkereste lapunkat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., és az alábbi információk közzétételét kérte:

„A töltést nem szélesítik. A tervezett harmadik vágány a mai vasúti területen valósulhat meg. Ennek érdekében a mai vasúti terület határán, közelítőleg a mai északi rézsűláb vonalában támfal épül. A park területéből a vasúti töltéshez közelebb eső 6,4 méteres sávot átmenetileg, a kivitelezés időtartama alatt veszik igénybe. A kivitelezés befejezését követően ez a sáv a park területének részét képezi. A park területe a harmadik vágány építése miatt érdemben nem csökken.”

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint nem lesz szélesebb a töltés. Csak az építkezés idejére lesz keskenyebb a park (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Ennek fényében tehát a Hamzsabégi park területe nem csökken, a cikkben hibásan írtuk, hogy a beruházás után a park területe kisebb lesz.

Ezeknek az információknak a birtokában frissítettük a témáról írt cikkünket. Az információt köszönjük a NIF Zrt.-nek.

 

Nyitókép: A Hamzsabégi park (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó