A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt március 17-től lezárják a járdákat, ezért a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd.

 Március 17-től elkezdődik a Lánchíd felújítása (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Lánchíd rekonstrukciója során a hídfőkben lévő gyalogos aluljárókat kiszélesítik, a hídfők lépcsőit átépítik, valamint a helyiségeket felújítják. A megmaradó acélszerkezeteket javítják és gondoskodnak a rozsdásodás elleni védelmükről, a gyalogos műemléki korlátokat felújítják, restaurálják.

A kőoroszlánokat és a hiányzó műemléki elemeket visszaépítik, továbbá új, LED-technológiás közvilágítást és változtatható színképű díszvilágítást szerelnek fel.

Ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén lezárják a pesti rakpartot (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A pesti rakparton lévő zászlótartó bástyákat felújítják, gyalogos átkelőhelyet létesítenek a pesti hídfő északi és déli járdája között, valamint kiváltják és átcsoportosítják a hídon lévő közműveket. A munkálatok befejezése 2023 őszére várható.

Nyitókép: Az ünnepi hétvégén még utoljára átsétálhatunk a Lánchídon (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)