Tavaly mi is beszámoltunk róla, hogy elkészültek a XXII. kerületi Tétény-rét családi park tervei. Mint a XXII. kerület honlapjáról kiderül, nemrég el is kezdődött a beruházás, amelynek során a Nagytétényi Sváb Emlékhely (XXII. kerület, Romhányi utca és Angeli utca sarka) körüli területen többek között tematikus játszóteret, elkerített kutyafuttatót, szabadtéri kondiparkot is kialakítanak, valamint sakk- és pingpongasztalokat is elhelyeznek. 

A családi park látványterve madártávlatból (forrás: budafokteteny.hu)

Mint írják, a parkban a pihenőpadok, asztalok és az ivókút mellett ki fognak alakítani egy esőbeálló pelenkázót is a tervek szerint. Továbbá helyet kap még egy homokos strandröplabdapálya, illetve két kis kapu felállításával egy gyepes focipálya, amely mellett lévő dombocska lelátóként, télen pedig szánkódombként is használható lesz.

Tematikus játszótereket is kialakítanak a családi parkban (forrás: budafokteteny.hu)

A Tétény-rét családi parkban mégis talán a játszótér lesz a legizgalmasabb rész. A tematikus játszóterek igazodni fognak a gyermekek életkorához, így lesz egy a nagyobb, egy pedig a kisebb gyerekek számára. A játszótérre a gyermekeket egy KRESZ-pályára emlékeztetető járda fogja vezetni.

Természetesen a kutyatulajdonosokra is gondoltak: a családi parkban kialakítanak még egy elkerített kutyafuttatót is, amelyben három, úgynevezett agility (a kutyák képzését segítő) eszközt és egy kutyák által is használható ivókutat is elhelyeznek.

A Tétény-park családi park a tervek szerint 2022 áprilisára készülhet el.

Forrás:budafokteteny.hu