Megújult a csepeli Rákóczi-kert, a sokfunkciós családi parkot múlt héten adták át. A mintegy 25 ezer négyzetméter kiterjedésű Rákóczi-kert funkcióit bővítették, a közösségi házat felújították,. A Rákóczi-kertben futókört alakítottak ki, felújították a sportpályát, közösségi kertet és  gumidombos kisautópályát építettek, kibővült a játszótér és nagyobb lett a parkoló is.

A megújult Rákóczi-kertben hatalmas játszótér, sportpálya és futókör is várja a látogatókat (Forrás: csepel.hu)

Tarlós István főpolgármester az átadáson hansúlyozta, hogy szeretnék ezt a kiváló adottságokkal rendelkező, korábban nem mindig értékén kezelt övezetet erősebben bekapcsolni Budapest vérkeringésébe.

A kormány és a főváros egyik legnagyobb beruházása, a Déli Városkapu program a tervpályázati szakasz után hamarosan kivitelezési szakaszba lép. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában döntés született új Duna-híd megépítéséről is. Mindkét beruházás elősegíti Csepel északi területeinek teljes átalakulását.

A meglévő lakóövezetek folyamatos átalakítása is fontos. „Egy jó közösségi tér minőségi idő eltöltésére ad lehetőséget. Pótolni kezd valami nagyon fontosat, ami már-már veszendőben van. Az ember biológiai lény, társas lény. A technika rohanásával nem alkalmas a végtelenségig lépést tartani” – fogalmazott Tarlós István.

A közösségi házat is felújították (Forrás: csepel.hu)

Hozzátette: a csepeliek a Rákóczi-kert megújításával megmutatták, hogy fontosak számukra a családi vagy baráti körben eltöltött órák, a személyes kapcsolatokra építő közösségi élmények, a szabadidő tartalmas eltöltése. Felismerték, nem engedhető, hogy a gépek, az automatizmusok, a technika nyújtotta sivár monotonitás, az érzelemnélküliség maga alá gyűrjön – mondta. 

Borbély Lénárd csepeli polgármester közölte: a Rákóczi-kert kialakítását 550 millió forintból valósította meg a kerület a főváros támogatásával. Nemcsak Csepel, hanem Budapest egyik legszínvonalasabb parkja jött így létre. A park átadása jól jelzi a csepeli önkormányzat családbarát gondolkodását – jegyezte meg. 

A megújult park és közösségi ház – legyen szó sportról, oktatásról, szabadidőről – valamennyi korosztály számára változatos programokat kínál (Forrás: csepel.hu)

A megújult park és közösségi ház – legyen szó sportról, oktatásról, szabadidőről – valamennyi korosztály számára változatos programokat, színvonalas rendezvényeket kínál. A parkban egy 500 méter hosszú futópálya épült, melyet reggel 5-től este 22 óráig térítésmentesen vehetnek igénybe a sportolni vágyók.

A modern játszótér mellett egy 900 négyzetméter alapterületű kisautópályát is birtokba vehetnek a gyerekek. Ugyanakkor a multifunkcionális sportpályán kézilabdázni és kosárlabdázni is lehet. A parkban két új sakk- és pingpongasztal, valamint egy petanque pálya is várja a látogatókat. A pihenő réten színpadot alakítottak ki, ahol sok érdekes programra, foglalkozásra kerül sor. A parkban infopont és ingyenes wifiszolgáltatás is működik.

Forrás: budapest.hu

Nyitókép: Látogatók a megújult csepeli Rákóczi-kertben, a sokfunkciós családi parkban az átadóünnepség napján, 2019. április 16-án (Forrás: MTI)