Idén újra kinyit Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, a Római-parti Plázs, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen fürdőzésre van lehetőség – írja az obuda.hu.

Színes napágyak a Római-parti Plázson (Fotó: obuda.hu)

Július 15. és augusztus 21. között tart nyitva a Római-parti Plázs, ez alatt az idő alatt jó idő és megfelelő vízminőség esetén mindennap várják a strandolókat a parton.

Mint írják, természetes környezet, tiszta és gondozott partszakasz, színes napágyak és ingyenes kerékpártárolási lehetőség is várja a strandolókat, emellett folyamatos vízminőség-ellenőrzés és vízimentő-szolgálat gondoskodik a biztonságról. Idén a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást.

A Római-parton, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. szám melletti Duna-parti területen nyit a „Római-parti Plázs” nevű szabadstrand (Fotó: obuda.hu)

Ahogy már beszámoltunk róla, Budapesten 1973 óta nem működött hasonló létesítmény, 2021-ben nyitottak ismét szabadstrandot a Duna fővárosi szakaszán, a Római-parton.

A nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás pedig folyamatos lesz. Fürdeni ebben a szezonban is csak a bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet nyitvatartási időben – derül ki a közleményből.

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: Idén is lesz a szabadstrand a Római-parton (Fotó: obuda.hu)