A Könyvhét helyszíne marad a Vörösmarty tér

2016. március 29. 13:50

Garanciát vállalt Tarlós István főpolgármester arra, hogy az Ünnepi Könyvhét helyszíne a Vörösmarty tér marad – közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

Tarlós István főpolgármester kedden garanciát vállalt arra, hogy az Ünnepi Könyvhét helyszíne továbbra is a Vörösmarty tér lesz – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége.

Közleményük szerint Tarlós István és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke kedden ötvenperces megbeszélést folytatott, melynek során a főpolgármester kifejtette, hogy Budapest kiemelt közterein a főváros alaposan felül kívánja vizsgálni a területhasznosítás gyakorlatát.

Tarlós István arról is szólt, hogy Láng Zsolt, a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottságának elnökeként nem a 87. Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri megrendezését kívánta megakadályozni, hanem az oda nem illő rendezvények megszervezését – írta az MKKE elnöksége.

Mint közölték, Tarlós István a megbeszélés végén személyes garanciát vállalt arra, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2019 végéig a Vörösmarty tér az évente megrendezett Ünnepi Könyvhét központi helyszíne marad.

Az MKKE elnöksége hangsúlyozta, hogy a magyar könyvszakma elsőszámú ünnepét évről évre csak a főváros kedvezményes bérleti feltételeivel, illetve a Nemzeti Kulturális Alap –ebben az évben 7 millió forintos – támogatásával lehet veszteség nélkül megrendezni.

A Főpolgármesteri Hivatal korábbi sajtóhírekre reagálva március 24-én közölte az MTI-vel, hogy az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri helyszínét Tarlós István főpolgármester, Láng Zsolt, a főváros illetékes bizottságának elnöke és Kocsis Máté alelnök is támogatja.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó