A II. kerületi önkormányzat oldala beszámol arról: közösségi tervezést követően augusztus 15-én kezdődnek és november végéig tartanak az adyligeti parkban a felújítási munkálatok.

A Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ elnevezésű város-rehabilitációs pályázatán elnyert 235 millió Ft összegű támogatással a II. Kerületi Önkormányzat megújítja Adyliget parkját. 

Az adyligeti rét közkedvelt és intenzíven használt közpark, amelynek területén korábban sportpályát illetve játszóteret létesített az önkormányzat. Állapota sajnos erősen leromlott, a burkolatok megkoptak, a kihelyezett játszó- és sporteszközök többsége megrongálódott, amortizálódott; jelen állapotában a park nem tudja megfelelően betölteni közösségi szerepét.

A beruházás célja a park meglévő funkcióinak és közlekedési kapcsolatainak megtartásával, azok erősítésével és a hiányzó közösségi térrészek kialakításával egy jól működő, modern és természetközeli közösségi tér létrehozása. 

A II. kerületben először közösségi tervezés keretében készült el a tájépítészeti koncepcióterv és annak alapján a kiviteli terv. A közös tervezés célja a park kialakításának konszenzuson alapuló megfogalmazásán túl az volt, hogy a hosszú folyamat során létrejöjjön egy olyan összetartó csapat, mely a megvalósulást követően a park fenntartási fázisában, valamint a közösségi programok szervezésében is aktív részt vállal. 

A munkálatok augusztus 15-én kezdődnek és november végéig tartanak.