Ligetem címmel nyílt rendhagyó fotókiállítás a Városligetben; a Kós Károly sétányon csütörtöktől látható szabadtéri installációk archív fotókkal, 8 milliméteres filmekből készített animált GIF-ekkel és helymeghatározó térképekkel mutatják be a park legszebb pillanatait a századelőtől napjainkig.

A Ligetem kiállítás célja, hogy modern időutazás keretében hívja fel a figyelmet: a Városliget mindig a közösségi és kulturális élet egyik legfontosabb helyszíne volt. A tárlat május végéig ingyenesen látogatható a Vajdahunyadvár mellett, ahol így egy új szabadtéri galéria is megnyílhat – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

„A felvételek különleges kialakítású, multimédiás felületeken kapnak önálló teret: 8 milliméteres filmekből készített animált GIF-ek, helymeghatározó térképek és formatervezett mobil pavilonok segítségével helyezzük 21. századi környezetbe a sok évtizedes fényképeket” – idézi a közlemény Horn Mártont, a Liget Budapest Projekt kreatív igazgatóját.

A környezetbe simuló, tér- és fényviszonyokkal játszó installációkhoz a tartalmak a Fortepan fotógyűjteménytől és a Super8.hu filmarchívumtól származnak, a formatervezés pedig az S39 Hybrid Design Manufacture munkáját dicséri. A szabadtéri tárlat témája elsősorban a szabadidő: az amatőr felvételek és mozgóképek egyfajta családi archívumként idézik fel az elmúlt száz év mindennapjait.

A Ligetem Szabadtéri Kiállítás és Galéria a Liget Budapest projekt keretében valósult meg. A projekt célja, hogy a Városliget nagyszabású rekonstrukciójával, a zöldfelületek növelésével, a romos és kihasználatlan épületek lebontásával, illetve renoválásával, valamint új múzeumépületek megépítésével a kétszáz éves Liget a jövőben újra Budapest egyik meghatározó kulturális szabadidőparkja legyen.

Az esemény Facebook-oldala.

(MTI)