Bemutatták Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának sportolói bizottságát, amelynek elnöke Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó. Az eseményen újabb látványterveket hoztak nyilvánosságra – írja a Tervlap.

A testületnek 25 tagja van, a tiszteletbeli elnöki posztot Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tölti be. A bizottság tagjai Magyarország eddigi 176 olimpiai aranyérmének közel 25 százalékát birtokolják, mindannyian olimpikonok vagy paralimpikonok. A bizottság 14 sportág, az asztalitenisz, az atlétika, a triatlon, az úszás, a torna, a kajak-kenu, a vívás, a vízilabda, a műkorcsolya, a kézilabda, a labdarúgás, a sportlövészet, a cselgáncs és az öttusa képviselőit vonultatja fel.

A testület az ülésein a tervezett budapesti olimpia átfogó koncepciójának, az úgynevezett master plannek a változtatásait, módosításit tárgyalja meg, javaslatokkal és tanácsokkal látja el a pályázaton dolgozókat.

Kovács Ágnes beszédében kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy részt vehetnek Budapest olimpiai pályázatában. „Már azzal is egy álom vált valóra, hogy hosszú idő után Budapest ismét pályázik a játékok megrendezésére, s már önmagában arra is büszkék lehetünk, hogy Los Angelesszel és Párizzsal versengünk, sőt, esélyesek vagyunk” – jelentette ki a sportolói bizottság elnöke.

A sajtótájékoztató végén az olimpiai park helyszíncsoport és az atlétikai stadion látványtervét is bemutatták.

(Forrás: Tervlap)