Egész napos, neves népzenei és világzenei előadókat, táncházat, gyerekprogramokat, fényfestést és más játékokat is felvonultató vigadalommal búcsúzik a közönségtől a másfél évig tartó belső felújítási munkálatok előtt álló Budai Vigadó november 12-én, szombaton.

A Házelhagyó Vigadalom programjai között pánikszoba és kincskereső-házfeltáró játékok, mesehallgatás, kézműves-foglalkozások, kezdő és haladó szintű tánctanulás is szerepel, de lehetőség lesz épületbejárásra Nagy Csaba építésszel, graffitikészítésre, valamint fellép Szalonna és Bandája, Herczku Ágnes és a Banda, este pedig a Parno Graszt. Az ingyenes programokat hajnalig tartó táncház és folkkocsma zárja a Tázló, a Babra, a Magos és a Bazseva zenekarok közreműködésével.

Az épületből október végén költözött ki ideiglenesen a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes (MANE). Az egész épületre kiterjedő felújításnak köszönhetően a műemlékvédelmi szempontok legteljesebb figyelembevétele mellett új funkciókkal is bővül az épület. Többek között próbatermet kap a Magyar Állami Népi Együttes, a befedik a belső átriumot, a színházterem visszakapja bálterem funkcióját, miközben profi táncelőadások bemutatására is alkalmas marad. A felújítás idejére a táncegyüttes próbaterme a Naphegy téri MTI székházba és a szomszédos Fém utcába költözött – olvasható a Hagyományok Háza közleményében.

(MTI; fotó: Wikimedia)