A passzívházakról tanácskoznak

2016. november 14. 11:32

November 25-én konferenciát szerveznek a passzívházakról és az energiahatékony épületekről.

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten november 25-én a Passzívházak és energiahatékony épületek szakmai konferenciát a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szakmai támogatásával – írja a realista.hu.

A szakmai eszmecserét 2009 februárjában rendezték meg először, ezen a konferencián adták át az első magyar, Szadán megépült passzívház minősítési tanúsítványát. A hagyományokat követve a mostani konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket.

A tájékoztatás szerint a passzívház-technológia jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva. 

A konferencia célcsoportja: építészek, épületgépészek, szakági mérnökök, egyetemi hallgatók, építőanyag gyártók és forgalmazók, építőipari cégek, kivitelezők, de a rendezvény nem csak a szakmának szól. A gyakorlati tapasztalatok ismertetése révén az előadók hasznos információkkal szolgálhatnak a potenciális építtetők, a közintézmények fenntartói, az ingatlanfejlesztők és beruházók számára is. A tanácskozást megelőzően nyílt napokat rendeznek, jó néhány magyarországi passzívház kinyit a látogatók előtt.

(Forrás: realista.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó