Megvalósulhat a rákosmenti metró?

2018. január 4. 13:46

Fél óra alatt lehetne eljutni a Déli pályaudvartól Rákoskeresztúrra, ha megvalósulna az új metróvonal.

A Magyar Építők arról ír: készülnek a budapesti XVII. kerületi rákoskeresztúri metróvonal engedélyes tervei – írja a Rákosmenti Hírekre hivatkozva a Világgazdaság. Riz Levente, a kerület polgármestere szerint 2017 novemberében a tervezőiroda leszállította a tanulmányterveket.

A projekt az M2-es metrót és a gödöllői HÉV-et az Örs vezér téren összekapcsoló fejlesztéshe kapcsolódhat, amiben a HÉV-vonal megállóit is áthelyezik, a síneket pedig felújítják. A rákosmenti metró a HÉV vonalából délre leágazva jutna el a belvárosból legnehezebben elérhető Rákoskeresztúrra.

A vg.hu cikke szerint Rákoskeresztúrról most 47 perc alatt lehet a Déli pályaudvarig eljutni, a metró kiépítésével a menetidő 32 percre csökkenne.

A tervezők 123-127 milliárd forintra becsülik a kivitelezés költségét. A jogerős építési engedélyek a tervek szerint 2019-ben lesznek meg, az építkezés 2020 után indulhat.

(Forrás: Magyar Építők)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Bármelyik érintett kerületi polgármesterrel lefogadom 50 ezer forintba, hogy ez a metróvonal soha nem fog megvalósulni. Sem 2018-22, sem 22-26 között.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó