Javítaná a bulinegyed körülményeit Erzsébetváros

2018. február 19. 9:59

Az érvénytelen népszavazás után a kerületi önkormányzat hangsúlyozta: továbbra is fel kíván lépni a problémák megoldása érdekében.

A budapesti VII. kerületi önkormányzat közölte: a február 18-án a bulinegyed ügyében tartott kerületi referendum nem tekinthető érvényesnek, mivel a 43520 szavazásra jogosultnak kevesebb, mint a fele adta le szavazatát, akik közül 4572 fő az éjféli zárórára voksolt, míg 2316 fő az éjfél utáni nyitva tartás mellett foglalt állást, 30 szavazat érvénytelen volt.

A kerület hangsúlyozza: az érvénytelen népszavazás ellenére az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében és tovább kívánja növelni az itt lakók nyugalmát biztosító támogatások, pénzügyi források és intézkedések kereteit. 

Mindezeken túl a városvezetés a szándékai szerint olyan törvényalkotást fog kezdeményezni, amely az itt lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét  és biztonságát segíti elő. Erzsébetváros jövője a pártpolitikát felülíró közös ügy, ezért a városvezetés számít valamennyi párt és a helyi lakóközösségek képviselőinek konstruktív együttműködésére az itt élők érdekét és nyugalmát szolgáló további döntések előkészítése és  meghozatala során.

(Forrás: közlemény)

 


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó