Nagyon népszerű a Wekerletelepen élők közt a Gutenberg körúti kispiac, bár abban mindenki egyetért, hogy nem méltó a 2011-ben műemléki jelentőségűvé nyilvánított környezethez. Az első koncepcióterv a piac kialakítására 2013-as keltezésű. Ám arra, hogy ez meg is valósulhat, 2016-ban nyílt lehetőség, miután az önkormányzat  pályázott a Főváros TÉR_KÖZ felhívásán. A Közgyűlés ezt követően 110 millió forintot szavazott meg a munkálatokra, amelyek most júliusban el is kezdődtek az egykori épületek elbontásával.  

                                                                       A Gutenberg körúti rész felújitása (Fotó: Jámbor Ivett)

A 2013-as koncepcióterveket 2016-ban elővették, és egy tervezői fórumon a lakosság is véleményezhette azokat. A cél az volt, hogy a koncepciótervet aktualizálva indítsák el a pályázaton. A piactér terveinek kidolgozásánál lényeges szempont volt, hogy a piactér illeszkedjen a környezetéhez, és megfeleljen eddigi funkciójának is. A tervek elkészítésekor ezért az önkormányzat Wekerlei Társaskörrel és az őstermelőkkel is egyeztetett. Az összesen mintegy 204 millió forintba kerülő létesítmény, amelyre a kispesti önkormányzat további 100 millió forintot adott,  lényegesen kulturáltabb légkört biztosít a jelenleginél.

                                                                    Ez a környezet hamarosan megszűnik (Fotó: Jámbor Ivett) 

A sajátos atmoszférájú Wekerletelep 1908 és 1930 között épült ki, a házak eredetileg munkásoknak adott otthont. Többségében népi szecessziós épületekkel alakították ki, és egységes képét máig megőrizte. A 862 négyzetméteres árusítóterület mintegy 470 négyzetméterét beépítik, öt üzlethelyiség és egy közösségi placc is helyet kap, az árusítópultok pedig visszakerülnek majd a helyükre. Az átépítés két ütemben zajlik. Először a Gutenberg körút és a Nádasdy utca felőli oldalt alakítják ki. Ez idő alatt árusítani a Pannónia utcai pavilonokban és az őstermelői asztalokon lehet. A második szakaszban a Pannónia utcai rész újul meg. 

                                                             A Pannónia utcai részen továbbra is lehet vásárolni (Fotó: Jámbor Ivett)