A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntöttek arról, hogy egyszerre újítanák fel a Lánchidat és a várhegyi alagutat, így az autósoknak várhatóan másfél évig kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a környéken.

Tarlós István főpolgármester a napirend tárgyalásakor elmondta, hogy a rekonstrukcióra szereztek a kormánytól hétmilliárd forintot, és a nettó kivitelezési idő 18 hónap. A testület még döntött arról, hogy a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, a várhegyi alagút, valamint a Clark Ádám tér felújítása egy ütemben történjen meg.

A testület emellett lehetővé tette, hogy a Rác fürdő a főváros tulajdonába kerülését, valamint egy ezt megerősítő szavazást követően 2,5 milliárd forint összértékű hitelből váljon megnyithatóvá. 

A fővárosi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklubbal, amelynek célja, hogy teljesüljenek a fővárosi önkormányzat Balázs Mór tervében és a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciójában kitűzött forgalmi célok, illetve, hogy Budapest egyre élhetőbbé, közúthálózata és közterületei pedig kerékpárosbaráttá váljon.

(MTI)