Márai Sándorról nevezik el a krisztinavárosi kulturális központot

2019. február 5. 7:44

A Krisztina tér sarkán jön létre az új kultúrcentrum.

Budapest I. kerületében felújítási és átalakítási munkákkal megkezdődhet a Márai Sándor Kulturális Központ elkészítése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A felújítandó épület a Krisztina tér 1. és Pauler utca 2. találkozásánál lévő területen található – írja a Magyar Építők.

A rekonstrukció a pinceszinttel együtt összesen csaknem 2600 négyzetméternyi terület átépítését, bővítését, felújítását és részleges bontását foglalja magában.

Az épület eredeti állapota (Forrás: FSZEK Budapest Gyűjtemény, Hungaricana)

A Krisztina tér 1. számú épület eredetileg polgári kaszinónak épült 1893-ban. A világháború után dísztelen állapotban maradt meg az épület. MSZMP-irodák működtek benne, a földszinten pedig máig bolt működik. Ebben az épületben jön majd létre a Márai Sándor Kulturális Központ, a tervek szerint 18 hónap alatt.

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


id. Francsek Imre tervezte az épületet, sajnos a tornya és homlokzati díszei már nincsenek meg, háborús pusztítás végzett velük.


Csodálkozom! A legendárium szerint,Ő mondta,hogy a kommunisták után jönnek a félművelt,sunyi parasztok. Nem a földmüvesekre gondolt,de jövőbe látott.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó