Zugló a Nemzeti Szabadidős–Egészség Sportpark Program keretében arra kapott lehetőséget, hogy a kerületben nyolc sportpark és két 200 méteres futókör épüljön. A megvalósításról szóló együttműködési megállapodást az önkormányzat és a BMSK Zrt. 2019 augusztusában írta alá hét helyszínre vonatkozóan.

Az egyeztetéseket követően Zugló Önkormányzata a legutóbbi testületi ülésen úgy döntött, a nyolcadik helyszín a Pillangó park lesz, mert az ott élők már évekkel ezelőtt ígéretet kaptak egy sportparkra.

A 2018-2019 felújított Pillangó park most egy sportlétesítménnyel bővül (Fotó: S-Tér Tervezőiroda)

A több ezer négyzetméternyi parkot az 1962–1970 között épült, 1255 lakásos lakótelep kialakításával hozták létre, 2018 és 2019 között újították fel. Egyebek mellett padokat, kukákat és kombinált ivókutakat  helyeztek el akkor és kiépítették a közvilágítást. 

A most engedélyt kapott sportlétesítmény a testület határozata alapján D típusú lesz, tehát legalább 150 négyzetméter alapterületű, és minimum 15 sporteszközt helyeznek el rajta. Ugyanakkor, mivel a Pillangó park fejlesztése már befejeződött mire a sportpálya megépítésére lehetőség nyílt, a munkálatok a felújított felületek bontásával és visszaépítésével járnak majd, amiről tájékoztatni fogják a lakosságot. 

Forrás: zuglo.hu

Nyitókép: A Pillangó parkban kialakítandó sportpark legalább 150 négyzetméter alapterületű lesz (Fotó: S-Tér Tervezőiroda)