Csaknem harminc budapesti és vidéki független könyvesbolt várja koncertekkel, foglalkozásokkal, vetítésekkel, irodalmi és egyéb programokkal a látogatókat a Kis könyves éjen csütörtökön kora délutántól éjfélig.

A független könyvesboltok immár ötödik alkalommal szerveznek saját stílusukhoz illő kulturális programokat a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal partnerségben.

Az ingyenes programokon neves magyar és külföldi szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők. Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként Magyarországra érkező Szczepan Twardochhal, a kortárs lengyel irodalom fenegyerekével is összefuthatnak a Gdansk Kávézóban, hogy a szerző Magyarországon is nagy visszhangot keltett, Morfium című könyvéről eszmét cseréljenek.

Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, játékok, zenei programok, rajzversenyek és más foglalkozások is színesítik a Kis könyves éj programkínálatát.

A résztvevő könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a Kiskönves blogon és a Facebook-oldalon találhatják meg az érdeklődők.

(MTI)