A hétvégi Múzeumok Majálisán a Forster Központ sátrához ellátogatók az intézményben dolgozó szakemberek munkájába nyerhetnek bepillantást, valamint megismerhetik a központ fenntartásában működő kastélyokat, várakat, a Nemzeti Kastély- és Várprogramot, de a világörökségi helyszínekről és a Kulturális örökség napjai idei rendezvénysorozatról is számos érdekességgel találkozhatnak.

A Nemzeti Múzeumba szervezett programon a Forster Központ sátránál a látogatók restaurátor segítségével kalandozhatnak a múltba nemesi családok címereinek és reneszánsz kályhacsempék motívumainak megfestésével, a népszerű örökségvédelmi játszóházban pedig papírkastélyba készíthetnek papír kisasszonyt a gyerekek. 

Idén sem maradnak el a közkedvelt kreatív múzeumi játékok, valamint az örökségvédelmi totó sem, de a Forster standjánál a magyar műemlékeket bemutató kiadványokkal is meg lehet majd ismerkedni – közölte az intézmény az MTI-vel.

A majálissal egy időben, szombaton a füzérradványi Károlyi-kastély parkjában vadásznapot és vadételfőző-versenyt rendeznek. A verseny szombaton vadászkürtös ébresztővel valamint tűzgyújtással indul, és gasztronómiai stand-up bemutatóval, helyi hagyományőrző csoportok fellépésével, csikós és gönci betyárok fegyveres-táncos bemutatójával és táncházzal folytatódik. A gyerekeknek kézműveskedésre is lehetőségük lesz, de nem marad el a 90 hektáros, frissen felújított kert és a kastély épületének, kiállításainak látogatása sem. Egész nap az emődi Tehéntánc zenekar zenél majd, délután pedig kiderül, hogy melyik vadétel sikerült a legízletesebbre.

(MTI)