A 100 szóban Budapest irodalmi pályázat legjobb 12 művéhez kortárs művészek készítenek illusztrációkat, ezeket október 21-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Városház téren állítják ki – mondta a pályázat szervezője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kobrizsa Ádám kifejtette, hogy a 100 szóban Budapest projektre a történetíráshoz kedvet érzők szeptember 18-ig küldhetik be legfeljebb 100 szavas írásaikat arról, mit jelent számukra a város, milyen történetük, emlékük, érzésük, benyomásuk van Budapestről.

A zsűri által kiválasztott 100 alkotás zsebkönyv formájában is megjelenik, a legjobb 12 műhöz készül művészi illusztráció, amelyet ősszel kiállítanak.

„Egészen színes történetek érkeznek a pályázatra, a korosztályokat tekintve is arányos a megoszlás” – jegyezte meg Kobrizsa Ádám. Mint hozzátette, idén a 18 év alattiakat külön fogják díjazni, a legjobb három pályaműhöz pedig zenei aláfestés készül.

A Santiago de Chiléből tizenhat évvel ezelőtt indult városi projekt idén Budapest mellett már a többi visegrádi fővárost, Prágát, Varsót és Pozsonyt is érinti; ősszel egy nagy közös kiállítás is lesz.

(MTI)