Eldőlt, ki tervezheti a Városligeti Színházat

2016. július 29. 11:24

A Liget Budapest keretében újra felépül a szecessziós Városligeti Színház a park sarkában. Most eldőlt, ki tervezheti az épületet.

A tervlap.hu beszámol arról: a Narmer Építészeti Stúdió Bt. nyerte a Liget Budapest projekthez kapcsolódó Fővárosi Városligeti Színház tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést.

A felhívásra két ajánlat érkezett, a nyertes cég a becsülttel azonos, 130,5 millió forintért vállalta a tervezést. A másik ajánlattevő kilétét nem közölték.

Az újra felépítendő színház befogadó és fesztiválszínház lesz. Az eredeti tervek alapján épül újjá, de a legmodernebb technikával lesz felszerelve. Az intézmény minden korosztály számára lehetővé teszi majd a különféle színházi műfajok (prózai színház, verses dráma, bábjáték, zenés játék, opera, tánc- és mozgásszínház, klasszikus művek, mesejátékok, a fiatalok mindennapi életéhez kapcsolódó történetek, dokumentumok, drámák) megismerését. A tervek szerint egy nagyobb, 300-400 fő befogadásra alkalmas flexibilis, jó akusztikájú nézőtérrel rendelkező terem, valamit kisebb kamaratermek lesznek kialakítva az épületben.

(Forrás: tervlap.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó