Új központot kaptak az MTK atlétái

2016. július 29. 11:53

Átadták az MTK Lantos Mihály Atlétikai Centrumját a Rákospatak utcában.

Az MTK 2014-ben újraalapított atlétikai szakosztálya új létesítménnyel gyarapodott: a Rákospatak utcai telepen átadták a Lantos Mihály Atlétikai Centrumot.

„Örülök annak, hogy olyan sportág új létesítményét adhatjuk át, amelynek versenyzői tíz olimpiai aranyérmet szereztek” – mondta az ünnepélyes eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Hozzátette: az ország vezetői felismerték, hogy a sportért tett lépések az oktatásra, az egészségügyre és a gazdasági fejlődésre is kedvező hatással vannak. „A létesítmények területén nagy lemaradásban volt az ország és az atlétikai centrum a beindított létesítményfejlesztési program eredménye” – hangsúlyozta.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a 2012-es londoni olimpia után indult el a sportágfejlesztési program, melynek során több vidéki atlétikai pálya készült el, a fővárosban pedig elsőként az MTK szakosztálya kapott új pályát. A közel 300 millió forintos beruházás, amelynek megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága az atlétikai szövetségen keresztül 239 millió forinttal támogatta.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a kerület minden polgára nevében köszönetet mondott a létesítményért, amely megfogalmazása szerint „új, korszerű pálya, a színvilága, a kék rekortán és a pályákat elválasztó fehér csíkok pedig még a repülőgépről lenézőknek is jelzik, hogy ez egy MTK-s pálya”.

„Az atlétika nélkül nem lenne MTK, atléták nélkül nem alakult volna meg 1888-ban a Magyar Testgyakorlók Köre, mert ők voltak a kezdeményezői az egyesület megalakulásának” – mondta Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke. A sportvezető emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt élesztették újjá az atlétikai szakosztályt, amelynek fiatal tagjai immár új létesítményben sportolhatnak. Deutsch büszkén szólt arról, hogy az MTK az egyetlen olyan klub a világon, amelynek tagjai részt vettek valamennyi nyári olimpián, amelyen az ország képviselői indulhattak. Rióban öt sportoló képviseli az MTK-t.

A beszédek után köszöntötték a klub két kiváló atlétáját, a Rióban is induló Krizsán Xénia hétpróbázót, az amszterdami Eb negyedik helyezettjét, valamint Nguyen Anasztáziát, aki tagja volt az Eb-n országos csúcsot futott 4x100 méteres váltónak. Az esemény végén Szabó Tünde, Gyulai Miklós, Deutsch Tamás és Karácsony Gergely közösen vágta át a létesítmény átadását jelképező kék-fehér szalagot.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó